Historisk Samfund for Sydøstjylland

Aflyst Hvordan er Vejles bygningsmæssige kulturarv sikret gennem de sidste 40 år; hvordan blandes gammelt med nyt?

Foredragsholdere: Tidligere stadsarkitekt Henrik Stjernholm og byrådspolitiker Morten Kristensen, SF.

Henrik Stjernholm fortæller om sit mangeårige arbejde med bevaring af Vejles bygnings- mæssige kulturarv og byudvikling i øvrigt.

Henrik Stjernholm giver et oplæg om byfornyelsen i 1980'erne, Vejle Kommuneatlas fra 2000, og Arkitekturguide Vejle fra 2017, som han er forfatter til. Henrik Stjernholm mener, at langt det meste, der er bygget og anlagt i Vejle Midtby de sidste 30 år, er holdbart på langt sigt, og at det er grundlaget for den levende midtby, vi har i dag. Vejles arkitekturpolitik fra 1997 - den første i Danmark - har spillet en stor rolle i den fortælling.

Byrådsmedlem Morten Kristensen SF fortæller om, hvordan han, som medlem af Teknisk Udvalg, har taget stilling til bevaring af kulturarv eller nye projekter. Hvordan debatteres det i Teknisk Udvalg og til byrådsmøderne? Er det muligt for ham både at fastholde sit partis linje, eller må SF ved andre lejligheder vise sig fra en lidt mere pragmatisk side? Og som et stadig varmt debatemne, har Godsbanebygningen længe været et hedt debatemne.

Mødet arrangeres i samarbejde mellem Historisk Samfund for Sydøstjylland og Vejle Amts Folkeblad.

I pausen er der kaffebord. Det er gratis at deltage.

Tilmelding senest d. 6. november 2020 på www.hsso.dk

Tid og sted

  • Torsdag d. 12. november 2020 kl. 19:00 - 21:30
  • Vejle Amts Folkeblad, Bugattivej 8, 7100 Vejle