Historisk Samfund for Sydøstjylland

Sommerudflugt til Middelfart

Lørdag den 24. august går foreningens sommerudflugt til Middelfart. Vi skal besøge Middelfart Museum Psykiatrisk Samling, samt på byvandring i Middelfart.

Psykiatrisk Samling har til huse i Teglgårdsparken, i en af de tidligere patientbygninger på Middelfart Sindssygehospital. Det var i drift fra 1888 til 1999 og ligger smukt ned mod Fænøsund. De smukke omgivelser var nøje indtænkt i datidens behandling af de sindslidende som et middel til at give sindet ro. Samlingen er en fascinerende rejse ind i hverdagen og vilkårene for patienter og ansatte, opbygget i en af de gamle afdelinger. Her kan man se instrumenter, inventar fra sengestuer og opholdsrum, beklædning osv. Vi bliver guidet rundt af museumsleder Maiken Nørup, Middelfart Museum.

Kl. 14.15 går vi fra Psykiatrisk Samling på byrundtur, hvor arkitekt Alex Høyer vil vise os rundt i de gamle gader i Middelfart købstad og øse af sin omfattende viden om såvel bygninger som om byens lokalhistorie. Kl. 15.30 når vi frem til et af Middelfarts ældste huse fra 1584, Holms Hotel, i byens gågade. Mod forudbestilling er der dækket kaffebord op til dem, som ønsker at drikke eftermiddagskaffe der.


Middelfart Museum

PROGRAMMET SERLEDES UD:
Kl. 13.00 mødes vi Teglgårdsparken 17, første sal, og bliver vist rundt af Middelfart Museums leder.
Kl. 14.15 byvandring fra Psykiatrisk Samling rundt i det gamle Middelfart, hvor arkitekt Axel Høyer viser os rundt.
Kl. 15.30 drikker vi kaffe og spiser lagkage på Holms Hotel, Algade 60, Middelfart. Pris pr. person 90 kr.

Tilmelding til sommerudflugt skal ske senest den 18. august 2013 på – denne side – eller e-mail: hssovejle@gmail.com – Turen er gratis og man behøver ikke at deltage i kaffebordet.

Tid og sted

  • Lørdag d. 24. august 2013 kl. 13:00 - 17:00
  • Teglgårdsparken 17, Middelfart