Historisk Samfund for Sydøstjylland

Lokalhistorisk Inspirationsdag 2018

Portrætfotografiet: Mange af landets arkiver rummer større eller mindre samlinger af portrætfotos af helt almindelige mennesker gennem tiden. De har sjældent fået samme bevågenhed som f. eks. byhistoriske fotos eller fotos af kendte og betydende personligheder.

Samlingerne har imidlertid et stort formidlingspotentiale. Både i slægtsforskermiljøet og i andre mere utraditionelle formidlings-sammenhænge. Lene Wul, stadsarkivar ved Kolding stadsarkiv, fortæller om fotografiets fødsel og portrætfotografiets tidlige historie og giver nogle bud på, hvordan samlinger fra denne tid kan digitaliseres og sættes i spil på nye og anderledes måder.
Formidling af Lokalhistorie: I Hedensted Kommune formidles lokalhistorien via QR-koder placeret på de historiske steder rundt om i landsbyerne. Ved hjælp af en mobiltelefon med en QR-scanner kan man få historien serveret lige på stedet.

Det er projekt ”Kend din landsby” under Glud Museum, der i samarbejde med lokalarkiverne finder historier og billeder frem og sørger for pæle, skilte og labels med QR-koder. I flere tilfælde er QR-koderne brugt i forbindelse med nye Trinitatis Kirke, Fredericia vandre- og cykelruter til glæde for de lokale beboere, skoleelever og turister.

Jens Kjær fra Glud Museum fortæller om QR-historierne, der har været med til at sætte fokus på lokalhistorien i kommunen. Vi skal også arbejde med det praktiske, så alle kan lave deres egne QR-koder, når de går derfra.
Deltagelse er gratis. Deltagerne medbringer selv frokost; der kan købes øl/sodavand. Foreningen giver kaffe med brød morgen og eftermiddag.

Tilmelding: senest onsdag den 14. februar 2018 på foreningens hjemmeside www.hsso.dk eller e-mail hssovejle@gmail.com

Tid og sted

  • Mandag d. 19. februar 2018 kl. 09:30 - 16:00
  • Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved