Historisk Samfund for Sydøstjylland

Liv med ler

Foredragsholdere: Ole Møller Andersen, der ejer af en omfattende samling af keramik fra Horsens-området, og Flemming Ahlgreen, der er uddannet journalist og har arbejdet i medieverdenen i mange år og har skrevet bogen ”Liv med ler”.

Historien om pottemagere og keramikere i Horsens-området fra 1890 og til i dag er beskrevet i bogen ”Liv med ler”, der fortæller om de markante pottemagere gennem tiden. Forfatterne til bogen fortæller om, hvordan de gamle pottemagere i 1800-tallet levede spartansk med deres familier og arbejdede i kolde værksteder for at frembringe potter, tallerkner, skåle og fade til dagligdagens husgeråd.

Pottemagerne arbejdede hårdt og tjente kun lidt. Flere fabrikker og værksteder opstod fra 1890 og i løbet af 1900-tallet, og Horsens-området kom til at markere sig i den danske keramiktradition.

Siden har faget udviklet sig, og der findes stadig aktive pottemagere i området, som fortrinsvis fremstiller keramisk kunsthåndværk.I mere end to år har Ole Møller Andersen og Flemming Ahlgreen gravet sig ned i pottemagernes og keramikernes liv og historie.

Foredraget afholdes i samarbejde med Horsens Kulturhistoriske forening.


Tilmelding senest d. 28. november til Hanne Hybschmann Thellesen, hanne.hybschmann@thellesen.com eller sms 30245640

Tid og sted

  • Onsdag d. 1. december 2021 kl. 19:00 - 21:00
  • Foredragssalen, Horsens Bibliotek, Tobaksgården 12, 8700 Horsens