Historisk Samfund for Sydøstjylland

Fra fjerne horisonter: Om alt det danskerne fik til at sætte på bordet og til at spise fra kontinenter langt fra vores eget i årene mellem 1400-1850

Foredrag ved historiker Bodil Møller Knudsen

I vores dage ser vi det som et udtryk for "globalisering," når der i vores dagligdag sniger sig varer ind, der stammer langvejsfra. Men det er sket ganske regelmæssigt de sidste 600-700 år. Dampskibe, jernbaner og heftig industrialisering skabte en vækst i udveksling af varer efter 1850, men også før den tid kom der en mængde af genstande og madvarer til Danmark både fra andre dele af Europa og fra andre kontinenter. Foredraget omhandler, hvad der blev stillet på bordene og hvem der gjorde det, og påviser en større og større spredning af "udenlandsk" mad - og drikkevarer samt bordtøj igennem de godt 400 år, som foredraget omhandler. Mange af de varer, som kun de allerrigeste konsumerede omkring år 1600, blev fælles gods et par hundrede år senere.

Foredraget afholdes i samarbejde med Horsens Kulturhistoriske Forening

Da, der er et begrænset antal pladser, er reservering af billetter nødvendig. Det kan ske på på foreningens hjemmeside www.hsso.dk eller e-mail hssovejle@gmail.com.

Gratis adgang. Kaffe/te kan købes.

Tid og sted

  • Tirsdag d. 15. januar 2019 kl. 19:00
  • Horsens Museum, Sundvej 1, 8700 Horsens