Historisk Samfund for Sydøstjylland

Historien om Det Tabte Land: Det danske landskabs udvikling fra 1760 til i dag

Foredrag med journalist og forfatter Kjeld Hansen

Torsdag den 24. oktober kl. 19 på Horsens Kunstmuseum

Gratis entré

Historisk Samfund for Sydøstjylland, Horsens Kulturhistoriske forening, Danmarks Naturfredningsforening og Museum Horsens inviterer til en spændende og debatskabende aften i selskab med journalist og forfatter Kjeld Hansen.

Han vil - med udgangspunkt i sine bøger "Det tabte land" fra 2008 og "Folk og fortællinger fra Det tabte Land" fra 2011 - beskrive kampen om den danske natur og dens dramatiske forarmelse gennem de seneste 250 år, hvor landskabet i løbet af to århundreder ændredes mere end i de samfulde 10.000 år, der gik forud.

Kjeld Hansen beretter historien om, hvordan det gik til, hvem der gjorde det, hvad der drev dem, hvor pengene kom fra – og om det kunne betale sig? Samtidig fortæller han om de mange aktører, der bidrog til denne udvikling, som f.eks. Dalgas (der aldrig sagde de berømte ord om udad tabes-indad vindes!), Hedeselskabet (der var på offentlig støtte i 100 år), om Danmarks Naturfredningsforening (der blev så grueligen snydt!), Landbrugsministeriet (der et langt stykke hen ad vejen var inhabilt!) og den katastrofale betydning af den tyske besættelse i 1940. Undervejs møder vi de mange andre farverige deltagere i spillet om landskabet i disse år: brutale liberalister, naive naturelskere, fæle nazister, liberale Venstremænd, kongefamilien, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Foredraget finder sted torsdag den 24.10.2013 kl. 19 på Horsens Kunstmuseum, Carolinelundsvej 2, 8700 Horsens.

Der vil i pausen være mulighed for at købe kaffe, kage og vand – og efter foredraget vil det være muligt at købe Kjeld Hansens seneste bog "Folk & Fortællinger fra Det Tabte Land", bind 1: Jylland. Pris: 499 kr. Se nærmere præsentation og anmeldelser her: www.dettabteland.dk

For evt. yderligere information kontakt:

Museumschef for Museum Horsens Anne Bjerrekær på tlf. 20 80 12 78 eller mailmusab@horsens.dk

Tid og sted

  • Torsdag d. 24. oktober 2013 kl. 19:00
  • Horsens Kunstmuseum, Carolinelundsvej 2, 8700 Horsens