Historisk Samfund for Sydøstjylland

Dronning Gunhild – 175 år som Vejle-borger!

Vejles berømte moselig i Sct. Nicolai kirke fylder 175 år. Ganske vist er hun betydeligt ældre – fra tidligste jernalder, men den 20. oktober 1835 dukkede hun op ved Haraldskær og blev vejlenser. Det synes vi bør markeres, og vi er derfor gået i samarbejde med Vejle Museum og Sct. Nikolai Kirke i Vejle om et ”jubilæumsarrangement”.

Man mødes på selve dagen onsdag den 20. oktober kl. 15 ved Haraldskær Fabrik (ud for Fabriksvejen 4 - 6, 7182 Bredsten). Derefter køres forbi fundstedet - ”Dronningens Mose”, hvor der fortælles om fundet af moseliget og om, hvad der skete i de første dage derefter. Næste stop bliver Sct. Nikolai kirke i Vejle, hvor ”dronningen” i dag befinder sig. Her kan man høre om de første undersøgelser af liget på Vejle Sygehus og historien om, hvordan Haraldskærkvinden blev til Dronning Gunhild. Endelig berettes der om dronningens fremtidsplaner som en del af Vejle Museums nye udstillinger.

Til Haraldskær Fabrik køres der i egne biler. Har man ikke mulighed for at være med til denne del af arrangementet, er man velkommen til at slutte sig til i Sct. Nicolai Kirke kl. 16.

Tid og sted

  • Onsdag d. 20. oktober 2010 kl. 15:00
  • Haraldskær Fabrik, ud for Fabriksvejen 4-6, 7182 Bredsten.