Historisk Samfund for Sydøstjylland

Sommerudflugt til Haderslev

Med navneforandringen til Sydøstjylland, kan vi nu tillade os at krydse den gamle amtsgrænse og besøge domkirken i det sydlige stift.

Turen starter ved Hertug Hans kirke på hjørnet af Sønderbro (den gamle hovedvej) og Sydhavnsvej (den, der fortsætter til Årøsund). På Sydhavnsvej ligger en P-plads, vi må håbe den kan rumme alle deltagernes biler.

Det har været svært at indlægge kaffepause, uden at der skulle traves meget frem og tilbage.Derfor har turudvalget bestemt, at deltagerne medbringer egen kaffe og kage, som indtages i den gamle Latinskole ved Domkirken. Det betyder, man skal bære kaffen med sig fra turens start.

Hertug Hans Kirke er den gamle historisk bygning, vi alle har set, når vi har kørt ad det gamle hoved A10 igennem Hader-slev. Nu får vi lejlighed til at komme ind i kirken og hører husets historie. Det var også her udenfor, at det legendariske slag stod den 9. april 1940.

Museumsinspektør fra Haderslev Museum, Lennart Madsen, vil være vores guide på hele turen. I domkirken får vi en rundvisning ved vores guide Lennart Madsen, og domorganisten kommer og fortæller om kirkens orgel.

På turen til eller fra Haderslev anbefales det, at man kører ad den gamle Hovedvej og tager sig tid til at kører ind igennem Christiansfeld.

Bemærk alleen ved den gamle grænseovergang, det var ”Plant et Træ” der fik genskabt alleen, som bryllupsgave til Kronprinseparret.

Program:
Kl. 13.30 Start i Hertug Hans kirke.
Kl. 14.00 Byvandring.
Ca. 14.45 Latinskolen. Her drikkes medbragt kaffe.
Ca. 15.15 Domkirken.

Rundvisning og fortælling i Kirken.
Orglet v/ domorganist Svend Prip.
Ca. 16.30 Turen slutter her i kirken.

Turen er gratis for medlemmer af HSSØ.

Tid og sted

  • Lørdag d. 28. august 2010 kl. 13:30 - 13:30
  • Haderslev